Aulu v příštím týdnu zaplní potravináři. Chystají konferenci Ingrovy dny i mezinárodní Food Symposium

24. 2. 2022
Aula brněnské Mendelovy univerzity bude příští týden patřit potravinářským tématům. Odborníci o nich budou diskutovat hned na dvou akcích. Vše zahájí druhý ročník Food Symposia, který škola pořádá ve spolupráci s Louisianskou státní univerzitou (LSU). Na něj naváže 48. ročník Konference o jakosti potravin a potravinových surovin, známý jako Ingrovy dny. Program obou akcí má hybridní podobu, kromě účasti přímo v aule bude možné vystoupení sledovat také online.

Food Symposium zahrnuje čtyři tematické dny. Pondělí 28. 2. bude patřit studentské sekci. Doktorandi z Agronomické fakulty představí výzkumy, které se zaměřují například na 3D tištěné biosenzory pro analýzu potravin nebo na technologii výroby čerstvých sýrů. Středa 2. 3. se bude věnovat budoucnosti v potravinářství, konkrétně 3D tisku jídla nebo chytrým obalovým materiálům. Ve čtvrtek 3. 3. vystoupí vedle oborníků z AF a LSU také výzkumníci z dalších fakult MENDELU. Tématem bude například vývoj agrárního trhu v České republice. Program v pátek 4. 3. ukončí kulatý stůl, na kterém jsou vítáni i všichni univerzitní studenti.

Program všech dní je naplánovaný na odpolední hodiny. Sledovat se dá prostřednictvím MS Teams.
Podrobnosti k Food Symposiu: ZDE.

Hlavní část programu Ingrových dnů 2022, které pořádá MENDELU ve spolupráci s dalšími institucemi, se uskuteční ve středu 2. 3. Ve třech blocích přednášek zazní například témata věnující se využití ostropestřce mariánského v pečivu, zapojení řas do stravy nejen v přímořských regionech nebo technologickému zhodnocení využití bobřího masa v masných výrobcích. Přednášky je možné sledovat od 9 do 14 hodin v aule.

Součástí programu je také úterní online program mezinárodní sekce, který zaštiťuje Ministerstvo zemědělství. Účastníci vystoupí se svými příspěvky online, připojit se dá prostřednictví MS Teams od 9 do 11 hodin. Na čtvrtek pak organizátoři připravili akci Den s mlékem. Přednášky se dají sledovat živě v aule i online od 9 do 14 hodin. Věnovat se budou například mléku v jídelníčku kojenců a batolat, nežádoucím mikroorganismům při výrobě sýrů nebo uplatnění čerstvých sýrů v gastronomii.
Další informace k Ingrovým dnům 2022: https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/konference.

Více aktualit

Všechny aktuality