Potravináři, zemědělci a zpracovatelé Jihomoravského kraje!
Produkujete a vyrábíte kvalitní výrobky?
Chcete získat ocenění kvality pro Vaše výrobky?
Přihlaste se do soutěže Regionální potravina Jihomoravského kraje a získejte pro své výrobky značku kvality a regionality v 11. ročníku soutěže o značku Regionální potravina Jihomoravského kraje (RP JMK).
Cílem této soutěže je podpořit malé a střední firmy v regionech, které mají maximálně 250 zaměstnanců, a zároveň představit a zvýšit oblibu regionálních potravin nejen mezi odbornou veřejností, ale především mezi spotřebiteli.
U produktu (potravinářského výrobku nebo zemědělského produktu) určeného ke konzumaci konečnému spotřebiteli se posuzuje inovativnost, senzorické vlastnosti, použité materiály, suroviny, způsoby výroby, design výrobku a další okolnosti, například vliv výrobku na zdraví spotřebitele nebo dostupnost výrobku na trhu. Produkt zároveň musí být vyrobený v konkrétním regionu, tj. v Jihomoravském kraji, což je základní podmínka soutěže. Podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality, o výrobky, které ctí tradici výroby, nebo jsou naopak inovativní.
Odměnou pro oceněné produkty a jejich výrobce je právo čtyři roky používat značku Regionální potravina Jihomoravského kraje, silná mediální a marketingová podpora a v neposlední řadě možnost prezentovat a prodávat oceněné výrobky na vybraných akcích v Jihomoravském kraji, ale i mimo region – Země Živitelka, a také např. na výstavách v zahraničí nebo on-line (např. Herbář).
Formulář pro přihlášení: regionalnipotravina.cz
Uzávěrka přihlášek: 24. 6. 2020
Kontakt:
Regionální agrární komora Jihomoravského kraje
+420 549 216 864
rak@rakjm.cz
Regionální agrární komora Jihomoravského kraje je vyhlašovatelem a organizátorem této soutěže v Jihomoravském kraji. Hodnocení bude probíhat 16. 7. 2020 od 10:00 na Ústavu technologie potravin AF MENDELU, v pavilonu M.
Aktualizované formuláře, přihláška a přílohy pro rok 2020:
- Avízo k vyhlášení soutěže
- Důležité termíny a informace pro potravináře
- Metodika Regionální potraviny
- Zásady soutěže pro udělování značky ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2020
- Žádost v pdf
- Žádost ve wordu
- Změnový formulář
- Souhlas žadatele se zpracováním osobních údajů ZLATÁ Chuť jižní Moravy
- Náborové oslovení výrobců
Více aktualit
-
Na Agronomické fakultě proběhlo tradiční vánočně laděné setkání děkana a bývalých děkanů, které se neslo v přátelské atmosféře, duchu vzpomínek i sdílení zkušeností. Setkání bylo příjemnou příležitostí k ohlédnutí za uplynulým rokem a k přání…22. 12. 2025
-
MENDELU koordinuje aktivity k ochraně biodiverzity a udržitelnému hospodaření v…
Agronomická fakulta a Lesnická a dřevařská fakulta MENDELU koordinují mezinárodní projekt v Amazonii, který přispívá k ochraně biodiverzity, udržitelnému hospodaření a zvyšování kvality života. Jde o první projekt Erasmus+, který přímo řeší…16. 12. 2025 -
MENDELU spouští Středoškolskou univerzitu, už je možné se hlásit
Mendelova univerzita v Brně na začátku roku 2026 spustí první ročník Středoškolské univerzity pro studující druhých a třetích ročníků středních škol. Cílem je umožnit dvaceti pěti středoškolákům a středoškolačkám nahlédnout do univerzitního…9. 12. 2025 -
Superčervi pod drobnohledem: Vědci na Agronomické fakultě zkoumají, jak larvy…
Tým vědců na Mendelově univerzitě v Brně zkoumá, jak larvy potemníka druhu Zophobas morio dokážou rozkládat různé typy plastů. Cílem je detailně objasnit biodegradační mechanismy larev na molekulární úrovni a porozumět roli enzymů i dalších…3. 12. 2025 -
MENDELU se zapojila do jihoafrického workshopu GastroTour. Tématem byly inovace…
Zástupci Mendelovy univerzity v Brně se zúčastnili mezinárodního setkání projektu GastroTour, které proběhlo 17. – 19. listopadu 2025 ve Stellenboschi v Jižní Africe. Michaela Menšíková z Agronomické fakulty a Kamil Prokeš s Richardem Dankem ze…25. 11. 2025 -
Mezinárodní konference MendelNet: Své výzkumy představilo 76 doktorandů ze 4…
Agronomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně letos hostila už 32. ročník mezinárodní konference MendelNet. Letos se konference zúčastnilo 76 studentů doktorských programů, a to nejen z Česka ale také ze Slovenska, Polska a Maďarska. Konference…5. 11. 2025 -
Akademický senát zvolil novým rektorem Martina Klimánka
Akademický senát zvolil 3. listopadu novým rektorem Mendelovy univerzity v Brně dosavadního prorektora pro strategii, udržitelnost a účelovou činnost Martina Klimánka. Od 31. března 2026 v čele univerzity nahradí Jana Mareše. O funkci v pořadí 35.…3. 11. 2025 -
Růst rostlin výrazně ovlivňují těkavé látky, které produkují bakterie. Přišli…
Převratný objev se podařil vědcům z Mendelovy univerzity v Brně a jejich kolegům z Univerzity v Kolíně nad Rýnem. Vědecký tým se zaměřil na roli těkavých organických látek, které slouží jako signální molekuly mezi bakteriemi a rostlinami. Rostliny…27. 10. 2025 -
MENDELU otevírá novou poradnu. Bude poskytovat informace o potravinách i…
Na Mendelově univerzitě v Brně vznikla nová Poradna pro zajištění správného životního stylu prostřednictvím stravování. Bude pomáhat nejen studujícím, zaměstnankyním a zaměstnancům, ale také široké veřejnosti. Za vznikem poradny stojí Ústav…9. 10. 2025 -
Krmná aditiva přispívají k dlouhodobé udržitelnosti v chovu ryb
Výživa patří mezi klíčové faktory úspěšného a udržitelného chovu ryb. V současnosti moderní akvakultura stojí před výzvami spojenými s rostoucí poptávkou po kvalitních rybích produktech, potřebou snižovat ekologickou stopu produkce a zároveň…30. 9. 2025