Den s mlékem na MENDELU – online

3. 3. 2021 -

Ve čtvrtek 4. 3. se na kanálu YouTube za velké účasti uskutečnila konference "Den s mlékem na MENDELU"

Konference je určena jak pro studenty, odbornou i laickou veřejnost.

kdy: čtvrtek 4. března 2021 –  9:00 - 14:15

kde: na YouTube  (kontaktuje nás na mleko@mendelu.cz)

Počet sledujících online: 156

Shlédnutí: 526


  • 9:00 - 9:15 Zahájení  prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D., Ing. Alena Saláková, Ph.D., doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • 9:15 - 9:45 Sláma Petr, Ing., Ph.D. (MENDELU): Somatické buňky mléka a jejich imunitní funkce
  • 9:50 - 10:20 Hanuš Oto, prof., Ing., Ph.D. (VÚM, Praha): Metody podpory nutričně výhodného profilu mastných kyselin mléčného tuku v kravském jogurtu 
  • 10:25 - 10:55 Vorlová Lenka, prof., MVDr., Ph.D. (VFU, Brno): Laktóza - nezbytná i problematická 
  • 11:00 - 11:45 Kopáček Jiří, Ing., CSc. (ČMSM, ČR): Současný stav světového sýrařství 
  • 11:50 - 12:20 Čejna Vladimír, Ing., Ph.D. (Savencia Dairy & Fromage, ČR): Uplatnění sýrových výrobků v gastronomii
  • 12:25 - 12:45 Čuboň Juraj, prof., Ing., CSc. (SPU, Nitra, SVK):  Korbáčik - tradičný slovenský výrobok
  • 12:50 - 13:10 Vítová Eva, doc., Ing., Ph.D. (VUT, Brno): Senzorická kvalita sýrových analogů vyrobených s přídavkem vybraných ořechových olejů 
  • 13:15 - 13:35 Kalhotka Libor, doc., Ing., Ph.D. (MENDELU): Mikrobiologická kvalita tvarohů 
  • 13:40 - 14:00 Saláková Alena, Ing., Ph.D. (MENDELU): Sortiment a označování sýrů z tržní sítě 
  • 14:05 - 14:15 Ukončení Dne s mlékem na MENDELU Ing. Alena Saláková, Ph.D., doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
 Bližší informace naleznete na stránkách https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/den-s-mlekem.

 Organizační tým Dne s mlékem na MENDELU

  • Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • doc. Ing. Daniel Falta, Ph.D.
a další pracovníci Ústavu technologie potravin AF MENDELU.