Den s mlékem na MENDELU – online
3. 3. 2021 -
Ve čtvrtek 4. 3. se na kanálu YouTube za velké účasti uskutečnila konference "Den s mlékem na MENDELU"
Konference je určena jak pro studenty, odbornou i laickou veřejnost.
kdy: čtvrtek 4. března 2021 – 9:00 - 14:15
kde: na YouTube (kontaktuje nás na mleko@mendelu.cz)
Počet sledujících online: 156
Shlédnutí: 526
-
9:00 - 9:15 Zahájení prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D., Ing. Alena Saláková, Ph.D., doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
-
9:15 - 9:45 Sláma Petr, Ing., Ph.D. (MENDELU): Somatické buňky mléka a jejich imunitní funkce
-
9:50 - 10:20 Hanuš Oto, prof., Ing., Ph.D. (VÚM, Praha): Metody podpory nutričně výhodného profilu mastných kyselin mléčného tuku v kravském jogurtu
-
10:25 - 10:55 Vorlová Lenka, prof., MVDr., Ph.D. (VFU, Brno): Laktóza - nezbytná i problematická
-
11:00 - 11:45 Kopáček Jiří, Ing., CSc. (ČMSM, ČR): Současný stav světového sýrařství
-
11:50 - 12:20 Čejna Vladimír, Ing., Ph.D. (Savencia Dairy & Fromage, ČR): Uplatnění sýrových výrobků v gastronomii
-
12:25 - 12:45 Čuboň Juraj, prof., Ing., CSc. (SPU, Nitra, SVK): Korbáčik - tradičný slovenský výrobok
-
12:50 - 13:10 Vítová Eva, doc., Ing., Ph.D. (VUT, Brno): Senzorická kvalita sýrových analogů vyrobených s přídavkem vybraných ořechových olejů
-
13:15 - 13:35 Kalhotka Libor, doc., Ing., Ph.D. (MENDELU): Mikrobiologická kvalita tvarohů
-
13:40 - 14:00 Saláková Alena, Ing., Ph.D. (MENDELU): Sortiment a označování sýrů z tržní sítě
-
14:05 - 14:15 Ukončení Dne s mlékem na MENDELU Ing. Alena Saláková, Ph.D., doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Bližší informace naleznete na stránkách https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/den-s-mlekem.
Organizační tým Dne s mlékem na MENDELU
-
Ing. Alena Saláková, Ph.D.
-
doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
-
doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
-
doc. Ing. Daniel Falta, Ph.D.
a další pracovníci Ústavu technologie potravin AF MENDELU.