Program Potravinářství a výživa člověka - specializace Výživa člověka

 2 roky studia, titul Ing.

  • Zajímá vás nutriční hodnota potravin a využitelnost živin?
  • Chcete mít v malíku znalosti fyziologických, anatomických a genetických aspektů výživy člověka?

 

Studiem získáte základní znalosti o lidském těle, fyziologických procesech trávení, zpracování a využití živin na orgánové, buněčné a molekulární úrovni.

Studium zahrnuje také rozšíření znalostí z oblasti výživy člověka prostřednictvím specializovaných předmětů jako je preventivní a komunitní výživa, nebo funkční potraviny.

V předmětu poradenství ve výživě se seznámíte s psychologií výživy, základními aspekty poradenského procesu i s poruchami příjmu potravy a jejich důsledky.

V neposlední řadě získáte nezbytné znalosti z oblasti analýzy, kontroly jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin (speciální mikrobiologie, hygiena, toxikologie). V odbornosti se můžete specializovat výběrem z povinně volitelných předmětů.

Uplatnění naleznete v oboru nutričních odborníků především na úrovni vedoucích pracovníků úseků vývoje, označování a kontroly označování nutriční hodnoty, dále v poradenství, a také ve státní sféře u kontrolních institucí z oblasti potravinářství nebo zemědělství.

 

Co z vás bude:

  • Poradce pro výživu
  • Vedoucí úseku výroby a vývoje/kontroly doplňků stravy

 

Studijní plán - povinné a povinně volitelné předměty

 Výživa člověka          Výživa člověka

Státní závěrečná zkouška – obhajoba diplomové práce a ústní zkouška ze 4 předmětů:

  • 3 předměty povinné: Analýza potravin, Technologie a hygiena potravin, Humánní výživa
  • 1 předmět povinně volitelný: Genetika a potravinářská genomika / Chemická a biologická nebezpečí v potravinách / Výživové poradenství

 

Garant programu: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

 

Pokud úspěšně absolvujete NMgr. studium, můžete pokračovat následně v doktorském studiu a získat titul Ph.D.

AgroContact | s námi porostete

Aktuální nabídka
pracovních příležitostí