Den s mlékem na MENDELU

26. 2. 2020
5. 3. 2020 byl v rámci preventivních opatření proti šíření nového koronaviru zrušen. Uskuteční se v podzimním náhradním termínu.

Od 9 do 16 hodin Vás rádi přivítáme v aule Mendelovy univerzity, kde pro Vás máme připraven cyklus zajímavých přednášek (v rámci odborné konference „Ingrovy dny“ dne 5.3.2020). Tento program je určen zejména pro studenty středních a vysokých škol, ale i pro širokou veřejnost a odborníky.

 

Program přednášek

 

 9:00 – 9:30                 zahájení

 9:30 – 10:00               Hanuš, O. (VÚM, Praha): Možný vliv změn v krmivové základně zemědělského podniku na kvalitu mléka

 10:05 – 10:25             Legarová, V. (ČZU, Praha): Buvolí mléko, jeho složení a porovnání s mlékem kravským

 10:30 – 11:00             Dostálová, J. (VŠCHT, Praha): Náhrada mléka a mléčných výrobků rostlinnými alternativami

 11:05 – 11:45             Čejna, V. (SAVENCIA Fromage&Dairy): Současné nutriční trendy v mlékárenské gastronomii

 11:50 – 12:10             Čuboň, J. (SPU, Nitra, Slovensko): Hodnotenie kvality tradičného slovenského pareného syra Korbáčik

 

 13:30 – 14:15             Kopáček, J. (ČMSM): Současný stav světového sýrařství

 14:25 – 14:45             Pachlová, V. (UTB, Zlín): Možnosti snížení obsahu biogenních aminů v sýrech

 14:50 – 15:10             Kalhotka, L. (MENDELU, Brno): Mikrobiologie tvarůžků

 15:15 – 15:35             Saláková, A. (MENDELU, Brno): 18 měsíců se sýry z českých obchodů

 15:45 – 16:00             UKONČENÍ DNE S MLÉKEM NA MENDELU 2020

 

Vstup na Den s mlékem na MENDELU je volný. 

Kontakt na organizátory z Ústavu technologie potravin: ingrovy.dny@mendelu.cz

 

 

Více aktualit

Všechny aktuality